dimarts, 9 de gener del 2018

Human Wildlife Conflict

Pels agricultors, la defensa dels cultius en front als animals salvatges sempre ha estat un repte. Aquí a Zimbabwe no és diferent, la intensa i extensa vida salvatge fa que sigui indispensable el disseny d’algunes estratègies i mecanismes per actuar, de la manera més respectuosa possible, en front els possibles atacs dels animals.

A KO Mpisi village vam tenir la sort de conèixer a l’Anold, un noi que participa voluntàriament en un programa de protecció de la comunitat envers a la vida salvatge. La seva funció és anar de village en village formant i conscienciant a la gent de la importància de prevenir els atacs dels animals. També ofereix la seva ajuda per gestionar qualsevol atac sobtat que es pugui donar.  La diversitat de fauna és una de les principals riqueses del país, és per això que és de vital importància preservar-la i actuar de manera adequada i el més respectuosa possible amb els animals.

Per facilitar la seva tasca formativa disposa de tres llibrets en els quals té tota la informació dels animals que habiten al país i de les possibles actuacions que es poden dur a terme per resoldre els seus atacs. El primer llibret explica les característiques del conflicte entre l’home i la vida salvatge en diferents aspectes de la comunitat: la gent, els villages, els ramats, la disponibilitat d’aigua i els cultius. El segon llibret explica les característiques de comportament dels animals salvatges i proposa diferents opcions d’actuació en funció de l’aspecte afectat de la comunitat i el nivell d’intervenció que es vulgui aplicar. El tercer llibret conté les diferents solucions que es poden adoptar en cada cas.


Aprofitant aquestes eines, hem buscat diferents solucions preventives per gestionar, a la parcel·la agrícola de Dadani, els atacs de babuins.  Com a possibles solucions hem trobat: posar una tanca elèctrica al perímetre de l’hort, un espantaocells, una serp de plàstic, trossos de plàstic penjant de la tanca... És important anar variant el mecanisme de defensa per tal d’evitar que els babuins descobreixin que no són elements perillosos per ells i perdin la por a entrar dins de la parcel·la.


Una abraçada ben calorosa!! (De 53,4°C per ser exactes)
Bruna i Queralt