dissabte, 31 d’octubre del 2015

Pincellades

Ens tornem a connectar a la xarxa, aterrem a la "civilització" avui variette de vivències, per picotejar!



ENS ALIMENTEM BÉ!


Menjant pa amb tomàquet a Lupane, els primers dies seguint amb les costums de casa. I mica en mica, un matí et preparen Porridge amb sucre i Peanut butter, l’altre pa de motlle industrial amb Peanut butter, un te, unes galetes, Sadza per dinar, Sadza per sopar, Chomolia, Peanut butter més, Peanuts torrats amb sal, Peanuts de totes les formes i colors…
Aquí no passarem gana, segur, estem experiemntant les grans digestions amb la calor fermentadora! tota una aventura ventral! 


















                                                                            Primer plat de Sadza cuinat amb la professional Lucie



Lucie time off ben amortitzat!



LA QUE ES COLA COLA

Triomfes més que la coca cola crec que ja és una frase feta a Catalunya que tothom entén. Doncs a Zimbabwe i el poc que hem vist de Zàmbia la deuen entendre ja. A les botigues de poble sobretot, als supermercats hi ha més varietat de marques, pots comprar:
Fanta, coca cola, bonaqua, schweppes, minute maid, royal mawhey spar - lette no se que també és de la coca cola. I després un parell de marques locals que són el 15% restant del 85% de productes que ofereix la coca cola, i sense voler acabes contribuint a alimentar aquest peix grós, quan la calor t'apreta i t'has oblidat de portar-te de casa l'aigua.

Amb això si suma que la majoria de llocs no tenen sistema de recollida de basura, i menys de recilcatge. Així que hi ha una gran companyia (n'hi ha més però aquesta canta massa) que es dedica a vendre refrescos mega ensucrats i freds que no et treuen la sed, amb un xute de sucre que et desperta al moment, i al cap de poc fa l'efecte contrari, que importa llaunes i plàstics a un país que la majoria de zones no tenen la infrestructura que gestioni aquests residus. Llavors acaben cremant tota la basura que poden, o fan piles, o per encendre el foc i cuinar, deixant un paisatge en el bush on les llaunes i plàstics comencen a ser plantes endogàmiques de la zona.

I l'empresa que dona felicitat a mig món, es despreucupa del impacte que crea la seva presència deixant porqueria per tot arreu i embutxacant-se diners a base de la salut de les persones. Estaria bé una llei que obligués a les empreses a tancar el cicle que obren.
Visca la coca cola..




MOTIVACIÓ 

I entre els guies pensisulars que ens hem anat trobant, genials tots plegats, Iziar, Pak, Paolo, Cèsar, Marta... n'hi ha hagut un que li quedaven ganes de més abans de marxar cap a casa i hem fet trio, amb el Pau!!!
Amb ell, hem conegut el cel del sur, amb més profunditat, hem ballat, hem emputjat la pick up unes 25 vegades per dia que decidiem transportar manure, comprar plantes, material per al garden, hem intercanviat massatges, converses i fotografies, un toc d'aire fresc. Viatger fins la medul·la, cul inquiet encuriosit, creant encantadors teixits!





TRANSPLANTANT A LUPANE!



Les llavors de tomàquet no han germinat, ni a Lupane ni al Village. Ara la idea és tornar a probar-ho en algun lloc on les poguem anar observant dia a dia, creiem que o les hem plantat massa profundes, o al regar amb aquesta sorra de platja la llavor navega. Per això hem transplantat el carbassó que ens ha germinat un 80% i a les parcel·les de tomàquet hem fet sembra directe de mongeta, síndria, i plantarem alls, flors i aromàtiques, per atraure fauna útil i repeler plagues.
I els ingredients són:
reg per goter, un bon mulching de fulles seques recol·lectades del bush i manure de bou amb gallinassa tot ben compostat (a més d'un pesic d'adob químic que se'ls hi va colar al camp abans de que arribèssim)!